Webbstjärnan – inspiration att jobba med bloggar

.se | Webbstjärnan

Webbstjärnan är IIS, Internetstiftelsen i Sveriges skolsatsning, som arrangeras årligen genom att pedagoger och lärare i skolan erbjuds möjligheten att arbeta med bloggar kring skolarbetet i skolan. Erbjudandet är enkelt: IIS ger dig en webbplats och en adress på nätet – support för att komma igång sedan är det bara att skapa skolarbete på webben. Du kan läsa om Webbstjärnans erbjudande genom att titta på  filmen nedan.

Genom Webbstjärnan lär sig lärare och elever hur de kan arbeta med internet som ett pedagogiskt verktyg inom skolarbete samt får en möjlighet att aktivt arbeta med upphovsrätt, integritet, mottagare och syfte. I erbjudandet finns allt detta:

· Gratis .se-domän och webbplats
· Kostnadsfria utbildningar på webben (kurser.iis.se) och workshops (webbstjarnan.se/utbildningar)
· Möjligheten att på ett bra sätt marknadsföra din skola
· Kostnadsfri support
· Utbildningsmaterial och lärarhandledningar (www.webbstjarnan.se/hur-gor-man-webb/ladda-hem-material/for-dig-i-webbstjarnan/webbstjarnans-informationsmaterial/)

Genom Webbstjärnans satsning på att skapa en webbplats i skolan kan du också tävla med skolarbetet och vinna pengar till klasskassan! Tävlingen är pricken över i:et, vi vill främst att ge möjligheten att lära mer om internet och att publicera på webben.

Webbstjärnan har öppet augusti till februari och avslutas varje år med en uppskattad
prisutdelning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.