Filmtips: Politiska system – USA

usafilm

Den 8 november avgörs det val som en hel värld har följt. Men hur styrs egentligen USA? Vad gör egentligen presidenten, kongressen och högsta domstolen – och hur hänger de ihop? Vad är ett primärval och vad innebär det när man säger att presidentvalet i USA är ett ”indirekt val”?

Det får vi svar på i den alldeles nyinköpta och aktuella filmen ”Politiska system – USA”.

Filmen är 16 minuter lång och rekommenderas för elever i högstadiet och gymnasiet. Till filmen finns lärarhandledning.

Filmen kan ses strömmande på SLI

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.