• Pånyttfödda Pedagog Trelleborg

     

    Efter ett kort uppehåll är vi igång igen med att blogga på pånyttfödda Pedagog Trelleborg, som ändrat karaktär. Här delar nu förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Först ut att blogga denna termin är Åsa Lindahl, förstelärare på Västervångskolan. Hon har arbetat med digitalisering i slöjdundervisningen.

     

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Inför källkritikens vecka i Trelleborg – v.11

Den 13 mars infaller årligen Källkritikens dag och veckan som omsluter denna dag med med fördel ägnas lite extra åt källkritik. Här på bloggen kommer vi under Källkritikens vecka att ha flera inlägg med tips om hur vi kan arbeta med källkritik i klassrummet, så återkom gärna hit! Dessförinnan kan ni ta en titt på alla tidigare inlägg på Pedagog Trelleborg som handlat om källkritik. Vi rekommenderar speciellt inlägget om centralt innehåll i grundskolan rörande källkritik för att hitta ämnesövergripande beröringspunkter.  Läs också om den intressanta diskussionen kring källkritik som en ämnesspecifik kunskap eller en generell kompetens.

I dagens inlägg vill vi informera om det toppenupplägg som Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram för oss trelleborgare, unga som gamla. Aktiviteter sker på Biblioteket, Gasverket, Trelleborgs Museum och Trelleborgen.

Bilder från Kultur- och fritidsförvaltningens broschyr inför Källkritkiens vecka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *