Inför källkritikens vecka i Trelleborg – v.11

Den 13 mars infaller årligen Källkritikens dag och veckan som omsluter denna dag med med fördel ägnas lite extra åt källkritik. Här på bloggen kommer vi under Källkritikens vecka att ha flera inlägg med tips om hur vi kan arbeta med källkritik i klassrummet, så återkom gärna hit! Dessförinnan kan ni ta en titt på alla tidigare inlägg på Pedagog Trelleborg som handlat om källkritik. Vi rekommenderar speciellt inlägget om centralt innehåll i grundskolan rörande källkritik för att hitta ämnesövergripande beröringspunkter.  Läs också om den intressanta diskussionen kring källkritik som en ämnesspecifik kunskap eller en generell kompetens.

I dagens inlägg vill vi informera om det toppenupplägg som Kultur- och fritidsförvaltningen har tagit fram för oss trelleborgare, unga som gamla. Aktiviteter sker på Biblioteket, Gasverket, Trelleborgs Museum och Trelleborgen.

Bilder från Kultur- och fritidsförvaltningens broschyr inför Källkritkiens vecka.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.