Veckans URtips: Makeriet

Makeriet/bild från UR

I Makeriet kombineras teknikens värld, Maker-rörelsens kreativitet och digital slöjd. Grundförutsättningen i denna serie, lämpad för åk F-3, är Kajsa Wargs ”Man tager vad man haver” med modern twist och därefter kombinerar programledarna allt med modern teknik i olika former. Det är inspirerande kreativt! Programledarna Arantxa Álvares och Erik Rosales utforskar teknikens värld och skapar och uppfinner tillsammans med barnen som besöker dem i verkstaden. Serien har innehåll från ämnena teknik, slöjd, matematik och musik och serien berör ofta punkter som utvecklar elevernas digitala kompetens.

Avsnitten är 15 minuter långa och första avsnittet handlar om programmering. Musik och programmering hör ihop och här spelar de glatt på en zucchini – men hur?! Se själva!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.