Ljudredigering i uppdaterat Creaza

När vi senast skrev om Creazas digitala verktyg Cartoonist nämnde vi att en utveckling av ljudredigeringen var på gång. Nu när uppdateringen är på plats är det dags för en ny instruktionsfilm – om ni inte fick nog sist, vill säga… Kortfattat innebär den nya ljudredigeringen:

  • att vi kan ha tre eller fler ljudspår
  • att ljudet kan läggas på, oberoende av bildrutorna.
  • att ljud kan klippas, delas och tonas in/ut
  • att ljudspårens egenskaper kan påverkas, t.ex. volym.

 

 

Visste du att eleverna såväl som lärarna kan samarbeta i Creaza, både i Cartoonist och i Mindomo? Det gör du enkelt genom att öppna Mitt innehåll,. Välj det projekt du vill dela, välj Visa och ändra och sedan Samarbeta. Kopiera länken och dela den med samarbetspartnern. I Visa och ändra vyn kan du även skriva ut, exportera till MP4 samt dela projektet i visningsvy genom att först publicera det.

 

Framöver kommer ett inlägg om Mindomo, Creazas verktyg för tankekartor. I inlägget tar vi upp hur verktyget fungerar samt ger exempel på hur vi kan använda tankekartor i undervisningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.