Veckans UR-tips: Ny säsong av Pick a colour

Bild från UR

Pick a colour – ny säsong för årskurs 2-3!

Pick a colour är en serie på engelska med flera pedagogiska moment som är effektiva för språkinlärning: sång, musik, humor, identifikation och reception. Programmen tar upp ämnen som ligger nära barns vardag och utgår ifrån det centrala innehållet i kursplanen för engelska i åk 1-3.

Den nya säsongen vänder sig till elever som kan lite mer engelska då det finns en språklig progression jämfört med den första säsongen: ordförrådet ökar, dialogerna är längre och mer engelsk text syns i bild.

Lärarhandledning – säsong 2

En pappersloppa på engelska att skriva ut och leka med. Naturligtvis kan sedan eleverna göra egna pappersloppor på engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.