På måndag går ena halvan av denna pedagogblogg på föräldraledighet och återkommer om nio månader till ett år så där nånting. Skrivbordet är städat och mejlen ska ställas in på autosvar. Ulrica kommer jobba som IKT-pedagog för tre personer under tiden så det är möjligt att bloggaktiviteten inte kommer vara lika hög som innan, det får vi se. Jag passar på att tacka för alla positiva tillrop vi får och hoppas att bloggandet här uppskattas av er!
Jag passar på att upplysa om att vi äntligen fått tummen ur och licensierat bloggen enligt Creative Commons, läs mer nere i sidfoten.
Jag lämnar verksamheten med lite av de senaste dagarnas insamlade länkar som jag inte hunnit blogga om men som jag tycker varit intressanta.
Cory Doctorow om den nya internetlagstiftningen som nu klubbats i EU, deprimerande men upplysande läsning.
Vad krävs för att skolbiblioteken ska bli en pedagogisk resurs?
Skolbiblioteket är en viktig del av arbetet med skolans digitalisering och utvecklingen av elevernas digitala kompetens. Det förutsätter att skolbiblioteket ses som en pedagogisk resurs och att det finns en fungerande samverkan mellan skolbibliotekarie och lärare.
Matematiklyftet ett gigantiskt misslyckande
Intressant och skrämmande om stora satsningen matematiklyfte, där 650 miljoner inte ökat elevernas matematiska färdigheter.
Unga rädda för att diskutera politik på nätet
Ny undersökning visar att ungdomar upplever diskussionsklimatet på nätet som hårt och avstår från att uttrycka politiska åsikter. Detta är ett stort demokratiproblem!
Du har inte missat att du med ditt lånekort kan strömma film från tjänsten cineasterna va? Alla Sveriges bibliotek är inte anslutna tyvärr, men det är väl värt att kolla upp. Varför inte ta och se Chaplins pojke, Eldflugornas grav eller Bertoluccis fantastiska Fascisten.