Veckans URtips – Badsmart

Skånskt sommarvatten, CC0

Här kommer ännu ett URtips, även om vi sagt att det inte skulle komma fler denna termin… Veckans URtips är alltså det sista (?) före sommaren och kanske är det något för fritidshemmen att visa. Och just sommaren blir temat även på detta tips, nämligen programserien Badsmart från 2013. Programledaren Gurgin Bakircioglu badar och simmar i bassäng, hav och sjö. Han träffar barn som tränar livräddning och åker båt med sjöräddningen. Vi möter barn som har varit med om nödsituationer med lyckliga slut, och barn vars största intresse är aktiviteter i och på vattnet. Så här i sommartid passar avsnitten Simma, Under vatten, Vid havet och I båten.

Förhoppningsvis ska serien ge upphov till givande diskussioner om säkerhet vid, i och på vattnet.

Arbetsmaterial finns här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.