Here be dragons! – Bluebots i förskoleklassen på Bäcka

Jag var inbjuden till att introducera Bluebots på förskoleklassen på Bäcka efter att de redan så smått hade kommit igång med programmering analogt och programmerat varandra att följa instruktioner från klasskompisar. Efter en kort introduktion där jag visade hur robotarna fungerade fick de två-och-två försöka programmera roboten så att den nådde fram till roboten utan att bli tagna av den hemska draken (som i en annan grupp blev utbytt till det otäcka häftapparatmonstret). Efter en iterativ process där eleverna provade sig fram hur de skulle lyckas med uppgiften lyckades alla grupperna nå skatten. Eleverna byggde sen egna banor av Kaplastavar och koppar till robotarna och humöret var på topp.

Robotarna tjänade som en bra instruktion till datalogiskt sekventiellt tänkande och också till att samarbeta för att lösa ett problem gemensamt.

Mer om robotar i förskola!

Programmera med Blue-Bot

Programmering i förskolan

Kom igång med programmering redan på förskolan

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.