Män som hatar kvinnor – Jack Werner om incel-rörelsen

I Jack Werners artikel En kort introduktion till ett absolut mörker får vi följa rörelsen och människorna bakom två uppmärksammade massmord i USA och Kanada. Både Alek Minassian som körde ihjäl tio personer i Toronto och Elliot Rodger som mördade sex personer i Kalifornien 2014 kan räknas som anhängare av den misogyna märkliga nätkulturen incel, involuntary celibacy, som i korthet går ut på att hata alla kvinnor på grund av att man inte får ligga med någon. Läs gärna Jack Werners artikel i klassen och diskutera kvinnohat och nätkulturer. Är det här ett reellt problem också i Sverige?

Andreas Gustavsson intervjuar män som identifierar sig som en del av den svenska incel-rörelsen i en lång och läsvärd artikel.

Följ oss gärna på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.