Veckans vidareläsning – Näthat för nybörjare, slöjd och årets förtroendebarometer

 

Elza Dunkels presenterar en i en kort skola näthatets konst: Näthat för nybörjare. Använd den gärna i analysen av något kommentatorsfält i någon av Facebooks alla hatgrupper. Ett tacksamt verktyg i retorik-diskussioner!

I Lärarrummet – Vad är det för nytta med slöjden? diskuteras om slöjdämnet är förlegad nostalgi eller ett skolämne i framkant? Extra intressant med tanke på de nya digitala målen som dyker upp i de reviderade läroplanerna.

Årets upplaga av Förtroendebarometern har kommit ut. Hur ser svenska folkets förtroende för samhällsinstitutioner, företag, partier och annat ut. Varför inte genomföra en egen undersökning i klassrummet med några utvalda entiteter och jämför med svenska folkets förtroende? Här finns också mycket att grotta ner sig i kring fake news och delandet av dessa.

Följ oss på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.