• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans URtips – Varmt, kallt och mittemellan

Nu när påsken är här börjar vi i Skåne att tröttna på snö och kyla och längtar efter lite sol och vår. När vi längtar efter varmare tider pratar elever och lärare ofta om vilka årstider vi har och vad vår egentligen är. Vad innebär begreppet meteorologisk vår? Vilka vårtecken hittar vi i naturen? Vad  är en flyttfågel och varför sjunger fåglar på våren? Svaret på många frågor om våra årstider finns i URserien Varmt, kallt och mittemellan. Avsnittet om våren är 9 minuter långt och lärarhandledning till serien finns. 

I förskolan och förskoleklassen kan vi även lyssna på sagan Tofsmesens år, som även den finns på URskola. Tuvalisa Rangström läser Bisse Falks berättelse om den lilla tofsmesen som upplever årstiderna.   

Ur Centralt innehåll naturorienterande ämnen åk 1-3

 

  • Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.
  • Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *