• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans UR tips är super använd bart [sic]

Veckans URtips är ingen nyhet – men ämnet aktualiseras varje dag på nätet. Avsnittet lämpar sig för åk 4-6, men kan även med fördel ses av äldre elever samt särskrivande vuxna. Tipset gäller Grammatikbolagets avsnitt Särskrivning och är under tio minuter långt.

Grammatikbolaget är en uppskattad serie som tar upp olika grammatiska moment på ett lättsamt sätt. Lärarhandledning finns med många olika idéer. Till särskrivningsavsnittet föreslås att eleverna gör en illustrerad informationsbroschyr och visar några ord som får en helt annan betydelse om de skrivs isär. Varför inte göra den i Book creator och dela den med elevernas föräldrar?!

Ett uppslag i en digital bok skapad i Book Creator.  Den brunhårige mannen är ritad i appen Assembly.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *