Källkritikens dag 13:e mars – Gör en lektion och gör en insats för Nepals barn!

Photo by Kayla Velasquez on Unsplash

Internetstiftelsen i Sverige, IIS, har byggt ut sina digitala lektioner med ett antal lektioner kring källkritik. Genomför man någon av lektionerna med sina elever under Viralgranskarens och IIS Källkritikens dag så skänks fem kronor per deltagande elev till UNICEFs arbete med fattiga barn i Nepal.

Testa att göra en av våra lektioner tillsammans med dina elever, på självaste Källkritikens dag eller någon annan dag som passar dig under mars månad. För varje elev som deltar under den här perioden skänker vi fem kronor till Unicefs arbete för att ge fler barn i Nepal chansen att gå i skolan.

Nepal är ett av världens fattigaste länder och här finns över en miljon barn mellan 5 och 14 år som inte går i skolan. Många barn måste arbeta för att hjälpa till med familjens försörjning och många flickor får inte gå i skolan för att de är just flickor. Det här försöker Unicef ändra på bland annat genom att starta skolor med informell skolundervisning för utsatta barn och ge barn som måste arbeta möjlighet till specialundervisning 2-3 timmar om dagen. Att ge ett barn möjlighet att gå i skolan under ett år kostar cirka 400 kronor.

När ni genomfört en lektion så anmäler ni ert deltagande här.

Alla lektioner kring digital källkritik.

Lektioner för årskurs 1-3:

Lektioner för årskurs 4-6:

Lektioner för årskurs 7-9:

Lektionerna innehåller relevanta läroplanskopplingar och är översiktliga och lätta att genomföra. Det finns också en smidig funktion där man enkelt kan spara lektionen till Google Classroom och dela den direkt med eleverna där. Enkelt och smidigt!

Vill man hitta mer kring källkritik så hittar du mängder på vår genomgång och resursbank kring revideringen av grundskolans läroplan: Digitala skolan – Läroplan 2018

Följ oss på Facebook om du inte vill vill missa något! AV-Media Trelleborg

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.