Veckans URtips: Bella loggar in

Bella loggar in är en ny serie på UR i åtta avsnitt för grundskolans åk 7-9. Programledaren Bella träffar personer som använder sociala medier för att nå olika mål, s.k. influerare (engelskans influencer) och frågar ut dem om hur man lyckas i sociala medier. Hon tar också reda på hur man tänker smart och kritiskt kring det man konsumerar i sociala medier samt vad som är tillåtet gällande t.ex. bilder och musik.  

I första avsnittet samtalar Bella med livsstilsbloggaren Margaux Dietz vars livesända förlossning blev en viral succé. De resonerar kring om det är ok att vara hur privat som helst på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.