(Förra) Veckans URtips: Berätta för mig

Vera sitter ensam i ett av skolans fönster. Hon känner sig osynlig och värdelös. Varför ser ingen henne? I UR:s serie Berätta för mig.
© Foto: Markus Jordö/UR
Får endast användas i samband med denna serie.

Berätta för mig är en serie i sex delar om mobbing, utsatthet, fördomar och kränkningar baserade på barns egna historier som sedan dramatiserats. Flera avsnitt handlar om social media och online-chatt och öppnar upp för viktiga diskussioner om hur man beter sig på den digitala arenan. Avsnitt skulle kunna tjäna som en bra start för att komma igång och diskutera dessa viktiga frågor i klassen och man har bra hjälp av lärarhandledningen som finns. Serien skulle kunna fungera bra i årskurs fyra till sex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.