• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Mina Kartor i Google vidgar vyerna – del 1

Med Mina kartor i Google kan du skapa egna kartor och lägga till noteringar om platser runt om i världen. Att vi kan använda Google Maps i geografiundervisningen är självklart, men det finns många andra ämnen där en digital karta kan öppna nya pedagogiska möjligheter.

Se inlägget Mina kartor vidgar vyerna (del 2) för att få många intressanta uppslag för hur du kan använda Google Maps i undervisningen i olika ämnen.

Du kan skapa och hitta dina kartor både från Drive och från Mina kartor. Du skapar en karta genom att i Drive klicka på Nytt > Fler > Google Mina kartor. Om du väljer att utgå från sidan Mina kartor väljer du +Skapa en ny karta. Döp kartan och skriv eventuellt en beskrivning. Du har nu en tom karta, redo att fyllas.

Precis som med t.ex. Google dokument kan du dela kartan med andra. Du lägger till platsmarkörer och linjer genom att klicka på ikonerna som du ser ovan. Du kan söka efter de platser du vill lägga till. Kartan skapas med ett lager, men du kan enkelt göra fler. Hur du använder lager ser du nedan.  

Till en platsmarkering kan du lägga text, bild och film.

Nu är det bara att sätta igång och skapa dina egna kartor!

Se inlägget Mina kartor vidgar vyerna (del 2) för att få många intressanta uppslag för hur du kan använda Mina kartor i Google i undervisningen i olika ämnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *