• Pedagog Trelleborg

     

    På Pedagog Trelleborg delar förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Allt material är licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

Veckans URtips: Ny säsong av Tripp, Trapp, Träd!

Tripp Trapp Träd. © Foto: UR

Fina magasinet Tripp, Trapp, Träd har kommit med en ny säsong!

Ekollonen Tripp och Trapp bor i Träd. Tripp är liten och Trapp är stor men störst är Träd. Varje morgon ramlar Tripp och Trapp ner från Träd för att vara med om äventyr. På utflykten ställs Tripp och Trapp inför utmaningar och får träffa oväntade invånare som bor i Träd. Och i Träds bio visas filmer om vardagsrutinerna för barn i förskoleåldern. Pedagogiskt magasin för 3-5-åringar vars handling utgår från ett litet barns vardag.

Du hittar säsong tre på SLI och URSkola. Du kan också använda den tillhörande appen för att jobba vidare kring programmet.

Karaktärerna Tripp och Trapp i UR:s serie Tripp Trapp Träd. © Foto: Goldspoon/UR.

Serien kan användas för att träna ett flertal förmågor såsom:

  • Lyssna, återberätta och berätta
  • Utforska matematiken med sånger
  • Stimulera barnens språklust
  • Inspirera till samtal om den magiska vardagen

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *