Fröken Spöke i klassrummet, tips från pedagog på Väståkra

Här kommer ett tips från klass 3B på Väståkraskolan, om deras arbete med böckerna om Fröken Spöke:

 

”Vi vill gärna inspirera andra klasser och pedagoger att läsa och arbeta med denna fantastiska bokserie om Fröken Spöke.

Jag som klasslärare hittade den första boken i serien av en slump. Jag hade aldrig hört talas om dessa spännande böcker. Men redan efter det första kapitlet i boken så kände både jag och hela klass 3B på Väståkraskolan i Anderslöv att vi ville läsa och veta mer om fröken Spöke och hennes elever. Boken trollband hela klassen och jag sökte på elevernas begäran upp mer information om författaren Kerstin Lundberg Hahn och hennes fantastiska bokserie.

Vi hittade sex böcker och ett bra och inspirerande gratis arbetsmaterial till böckerna som Nypon förlag gett ut. Elevmaterialet består av frågor på boken och är perfekt träning inför nationella proven i år 3.

Jag läser högt ur böckerna och sedan svarar eleverna på frågorna i individuella häften. Därefter diskuterar vi frågorna gemensamt. Eftersom böckerna är så inspirerande och spännande så arbetar vi numera tematiskt med karaktärerna i fler ämnen. Vi har hittills skrivit egna berättelser, skapat bilder, sjungit sånger och lekt spöklekar. Det finns även ett lärarmaterial till böckerna som ger roliga tips och förslag på fler aktiviteter.

Klass 3B hoppas på många fler böcker i serien. Personligen är nog böckerna om Fröken Spöke de mest spännande lättlästa böckerna jag hittils har läst. Vi ger bokserien 5 spöken av 5 möjliga.

Hälsningar klasslärare Ditte och klass 3B på Väståkraskolan”

 

Vill du få fler tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

3 Kommentarer

 1. Superstolt rektor på Väståkraskolan! 🙂

 2. Agneta Östlund Enertz

  Kan verkligen intyga att eleverna uppskattar såväl Fröken Spöke som Fröken Ditte!

 3. Kerstin Lundberg Hahn

  Hej! Vad roligt det ser ut. Jag har lagt upp en länk på Fröken Spökes egen facebooksida. (Bara gå in på FB och söka på Fröken Spöke)
  Varma hälsningar från Fröken Sparre och Kerstin Lundberg Hahn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 • Om

  Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

  Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.