• Pånyttfödda Pedagog Trelleborg

     

    Efter ett kort uppehåll är vi igång igen med att blogga på pånyttfödda Pedagog Trelleborg, som ändrat karaktär. Här delar nu förstelärarna i Trelleborgs kommun med sig av tips, uppslag, kunskap och erfarenheter för att inspirera sina kollegor såväl inom Trelleborgs kommun som i övriga landet. Först ut att blogga denna termin är Åsa Lindahl, förstelärare på Västervångskolan. Hon har arbetat med digitalisering i slöjdundervisningen.

     

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.

21/9 – Internationella fredsdagen

Imorgon är det Internationella fredsdagen som är instiftad av FN. På SLI finns ett flertal filmer om fred, bl.a. FN – Fred för världen, som passar till högstadiet och uppåt. I detta 14 minuter långa program från 2017 diskuteras FN:s syfte och varför det är så svårt att bevara fred i världen. Vi träffar en svensk FN-soldat, en ungdomsrepresentant i FN:s Generalförsamling och en svensk FN-ambassadör som tillsammans med berättare och grafik lär ossmer om FN.

Ett annat program om FN är Barnen och FN. FN har sedan sin tillkomst hjälpt miljoner barn och vuxna att få ett fredligare och bättre liv. Filmen visar på ett engagerande och informativt sätt varför FN kom till, dess syfte och arbete. I filmen får vi, precis som i FN Fred för världen, träffa en svensk skolklass, f.d. ungdomsambassadören för Unicef, Maja Frankel och besöka en svensk FN-soldat. Fr 9 år, 14 minuter.

2 Kommentarer

  1. Banderoll: Om FN verkar ha utgått ur sortimentet på AV

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *