21/9 – Internationella fredsdagen

Imorgon är det Internationella fredsdagen som är instiftad av FN. På SLI finns ett flertal filmer om fred, bl.a. FN – Fred för världen, som passar till högstadiet och uppåt. I detta 14 minuter långa program från 2017 diskuteras FN:s syfte och varför det är så svårt att bevara fred i världen. Vi träffar en svensk FN-soldat, en ungdomsrepresentant i FN:s Generalförsamling och en svensk FN-ambassadör som tillsammans med berättare och grafik lär ossmer om FN.

Ett annat program om FN är Barnen och FN. FN har sedan sin tillkomst hjälpt miljoner barn och vuxna att få ett fredligare och bättre liv. Filmen visar på ett engagerande och informativt sätt varför FN kom till, dess syfte och arbete. I filmen får vi, precis som i FN Fred för världen, träffa en svensk skolklass, f.d. ungdomsambassadören för Unicef, Maja Frankel och besöka en svensk FN-soldat. Fr 9 år, 14 minuter.

2 Kommentarer

  1. Banderoll: Om FN verkar ha utgått ur sortimentet på AV

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan uppdateras inte (juli 2019) men ni får gärna använda det material som finns här.

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.