Sommarpepp och lästrendspaning

Inför sommaren har vi tagit fram ett läslustpaket för pedagoger som kan bokas i sin helhet eller som fristående delar. Vi erbjuder följande:

 

Ett inspirerande bokprat för pedagoger

Vi träffar er i skolan eller på huvudbiblioteket och presenterar våra allra bästa boktips inför sommaren. Vi inleder med att ta tempen på hur barn-och ungas lästrender ser ut just nu och avslutar med att överösa er med goa lästips.

Läsande förebilder

Efter sommarlovet hjälper vi er att omsätta er läsning till att färga av sig i ert skolbibliotek eller på en annan plats i skolan. Ni blir till läsande förebilder genom att på ett kreativt sätt visa, eller berätta om, era läsupplevelser för eleverna. Hur vi gör detta anpassas efter era önskemål men naturligtvis kan vi bidra med massor av tips och idéer. Ni kan antingen utse en eller två på skolan som samordnar detta och håller kontakt med oss, eller boka in ett nytt tillfälle då vi möts igen och gör detta tillsammans i en workshop. Detta går också att anpassas och exempelvis göras som en extra motivation inför Läslov 2017.

Boka Skolbibliotekarierna innan sommaren!

 

Vill du få tips och inspiration, följ oss på Facebook:  Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Vill du få boktips för 13 år och upp, följ oss på Instagram: @baraettkapiteltill

Skolbibliotekarierna i Trelleborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Hej och välkomna till Pedagog Trelleborg! En blogg för och av pedagoger Trelleborgs kommun (samt alla andra) om allt det där som kretsar kring  pedagogik och teknik. Sidan drivs av AV-Media och skolbibliotekariepoolen. Kontakt: av-media@trelleborg.se

    Allt material licensierat under Creative Commons om inte annat uppges.