Bilders makt – Kunskapsbank om rasistiska stereotyper

Bilders makt är en kunskapsbank med bilder, film och förklarande texter om stereotypa bilder. Sidan är pedagogiskt uppbyggd och bör fungera fint att använda i diskussioner kring bilders makt. Hur formar en bildkultur vår åsikter och tankar?

Våra elever lever i en primärt visuell kultur och vi i skolan kanske inte alltid är så duktiga på att träna eleverna i att läsa och tolka bilder som vi borde. På sidan finns övningar att använda med sina elever som dock primärt är anpassade för vuxna men som torde gå att använda även med yngre elever. Mer skolrelaterat material kring detta hittar ni t.ex. på Statens medieråds Propaganda och bilders makt och Teskedsordens Nätets mörka sidor – Hat, rasism och propaganda online.

Dela vidare!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Pedagogtrelleborg är en sida för pedagoger i Trelleborgs kommun och drivs av AV-Media, Skoldatateket, Systemavdelningen och bibliotekets skolbibliotekarier.