Programmering i förskolan

Att programmera i förskolan handlar om att leka in kommandon och algoritmer. När jag programmerar med förskolan och förskoleklassen brukar jag först programmera fröken och sen eleverna. Vi pratar om instruktioner och var det finns teknik i vår vardag. Ibland får eleverna uppfinna egna robotar som de gör ritningar till. Slutligen får barnen träffa AV-Medias riktiga robotar och programmera dem.

Bluebot

Dessa gulliga små robotar heter Blue-Bots och vi på AV-Media har 6 stycken. Robotarna kan förflytta sig i 4 riktningar med hjälp av knapparna på ryggen. Roboten rör sig med ett fast avstånd för varje inprogrammerad framåt/bakåtpil. På detta sätt kan roboten stanna på bestämda positioner. Man kan välja mellan att styra den med knapparna på ryggen eller via en app på en lärplatta.

Det enkla handhavandet gör att även små barn kan träna logiskt tänkande och enkel programmering. Blue-Botarna kan man låna en vecka i taget. Om man vill kan man även få med mig, Ir, på köpet. Då kommer jag och håller i programmeringen med barnen.

programmering-fsk

Dela vidare!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePin on Pinterest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  • Om

    Pedagogtrelleborg är en sida för pedagoger i Trelleborgs kommun och drivs av AV-Media, Skoldatateket, Systemavdelningen och bibliotekets skolbibliotekarier.